Røykeflis gassgrill

Røkeflis for grill og røkeovn

Røykflis, røykchips til grill

Kjøp røkeflis

Du får en rekke forskjellige “flis” som gir grillmaten smak av røk eller brent tre om du vil.

Røkeflis bløtlegges i vann/øl/vin/eplemost og legges rett på de varme kullene, helt i utkanten om det skal røykes lenge eller i “røkeboksen” på gassgrillen.

De store grillprodusentene har sine egne “brands” eller merker. Big Green Egg og Weber har typiske amerikanske tretyper som hickory, pecan mesquite og kirsebær. Weber har i tillegg ferdige blandinger med flere tresorter som passer til storfe, fisk eller svin. Weber har også en bourbon variant som er fliset opp av gamle bourbon fat. Landmann er mer “nordisk” i smaken og de har bla.a. or, eple og einer.

Er du storforbruker så er “The Chef” ett godt alternativ. De har sekker på opptil 60 liter, og de har av sortene eik, også eik smaksatt med Bourbon/Whisky, kastanje og bøk i tillegg til de andre. De har også flere “finheter”, i tillegg til røykflis har de røykspon og røykmel.

Outset har røykspon i 3 pk, eple, hickory og lønn i samme pakke. Disse er presset sammen i små “pucker” (som i en ishockeypuck), og legge rett i væske (vann, øl, fruktjuice, vin) så sveller de ut og er klare til bruk på ett kvarter.

Du får de også flere størrelser, chunks, som kan sammenlignes med de bitene du får om du hogger i en trestamme med øks, chips eller flis som er som de plastbitene som ligger i pakken om du får tilsendt “skjøre” ting i posten og flis som er som sagflis (passer best i ovn og ikke på grill etter min erfaring). Du må bare prøve deg fram for å finne ut hva som passer best for deg, men youtube er ett godt utgangspunkt for informasjon. Der er det mange som liker å vise fram ferdighetene sine på grillen. Sjekk ut videoer med mange visninger og “likes”

Mer info om/kjøp røkeflis