Røykeflis gassgrill

Røkeflis for grill og røkeovn

Røykflis, røykchips til grill

Kjøp røkeflis

Du får en rekke forskjellige “flis” som gir grillmaten smak av røk eller brent tre om du vil.

Røkeflis bløtlegges i vann/øl/vin/eplemost og legges rett på de varme kullene, helt i utkanten om det skal røykes lenge eller i “røkeboksen” på gassgrillen.

De store grillprodusentene har sine egne “brands” eller merker. Big Green Egg og Weber har typiske amerikanske tretyper som hickory, pecan eple og kirsebær. Weber har i tillegg ferdige blandinger med flere tresorter som passer til storfe, fisk eller svin. Nytt av året (iallefall for meg) er ar Weber har utviklet en “all-round” blanding med eple og lønn som skal passe til det meste, inkludert pizza?! Se weber allround. Landmann er mer “nordisk” i smaken og de har bla.a. or, eple og einer.

Er du storforbruker så er “The Chef” ett godt alternativ. De har 60 liters sekk og du kan også få kjøpt hele paller om du ønsker det. Men de har også småpakker for oss som griller bare av og til eller har en liten røykovn og vil eksperimenter og imponere litt. De har alle mulige størrelser på “sponet” fra klosser og planker via chunks og spon til mel som er helt fint. Mange ulike treslag, utvalget varierer litt men når jeg er inne å sjekker nå så har de: sitron, appelsin, lønn, bjørk, or, pære, plomme, eple, kirsebær, hickory, oliven, eik, einer, mesquite, kastanje og ask. De har eik med både Whiskey og Bourbon.

Dessuten har de massevis av briketter som er presset sammen med ulike tre blandinger og som er krydret med chilli, ingefær, sesam, karve, viltblandinge, caribisk blanding, stillehavskrydret, med øl o.s.v. Disse er utviklet for Bradley Smokers brenner men kan også brukes på grill. Eneste ankepunktet er at de har så mye at det er vanskelig å finne ett sted å starte.